Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaujal mě váš soucit s uprchlíky z Nigerie. Ovšem v Nigerii válka není, jen jakýsi vleklý příhraniční konflikt tam kde se střetává svět křestanské Afriky a té muslimské (čili ani tam jim nefunguje multikultura). Tímto střetem postižený člověk má ale k dispozici celou obrovskou Nigerii a spoustu dalších Afrických zemí, kde není válka. Není tedy pravdou, že přesun do Evropy je jediným řešením ohrožení jeho života.

2 0
možnosti

Můj děda za totáče jezdil do Afriky a stavěl sklárny, samozřejmě, že běžná pracovní síla byla použita místní. Cha - plán práce na 8 měsíců, dokončení za 2 roky. Ne, že by se nenaučili dát cihlu k cihle, ale jednou zmizela celá banda, že je horko, jednou že prší a pak jen tak. Shodou okolností a to je fakt legrace, můj táta po revoluci jezdil do Afriky stavět rozvodnou síť a krom jiného se dostal do míst, kde našel stopy práce svého otce. Ubytování pro zaměstnance bohužel museli naši stavbyvedoucí kvůli, děsivému zpoždění, ponechat částečně nedokončené, takže ve skladu, byly sice úhledně, ale po celou generaci ponechány kličky a zámky na okna a ty se dodnes zavírají na hřebík. Závěr si udělejte sami.

3 0
možnosti

Afrika se nemůže srovnávat s dravou Asií, ale unavenou Evropu by v tomhle ohledu strčila do kapsy.

Tak to totiž funguje - nejsnáze se pokroků a růstu dosahuje tam, kde je zaostalo a rozbito. Viz poválečný růst Evropy. Totéž platí o tom posunu porodnosti.

0 0
možnosti

P63e60t61r 26B73ü76r32g51e57r

21. 2. 2017 15:45

Na rozdíl od autora tvrdím: ne, ne,ne! Nemá žádný smysl pomáhat Africe. Každé společenství si musí odžít svou etapu rozvoje. Tam kde jsou oni, jsme my už byli. Naše pomoc je marná, neváží si jí, nemůžeme je spasit či zachránit. Jak chcete pomáhat člověku, který vyznává jiný žebříček hodnot? Jediný smysl však vidím: ve vzdělávání.

8 1
možnosti

Jediné, co by stálo za to financovat do Afriky, je antikoncepce. No a možná naučit ženy číst, to prý stačí na to, aby se porodnost snížila o 50%.

6 0
možnosti

Omyl - nepřiplují. Frontex je doveze. :-/

7 0
možnosti
Foto

I15v18o 27P59a90t96t17a

19. 2. 2017 12:18

Tvrzení: "Čím se lidé mají lépe, tím mají méně dětí", se tváří jako přirozeně pravdivé. Jedná se ale o čistou demagogii typu "Kapitalismus je zločinný řád". Nejde vůbec o to, že se má někdo lépe. Jedná se o fakt, že se pracující rodiče s dětmi, díky špatně nastaveným daním a systémům sociálního státu, mají ve srovnání s bezdětnými mnohem hůře! V této věci odkazuji na práci "Sociálně ekonomický audit vyspělého sociálního státu", konkrétně na slide 19 a příslušnou tabulku. Dostupné na adrese: slideplayer.cz/slide/2825793/

5 0
možnosti
Foto

Opravdu se Váš komentář vztahuje k Africe?

0 0
možnosti

Zásadní problém je, že "naučit chytat ryby" si v Africe vykládají po svém. Vládnoucí elita se stará jen a pouze o své blaho a zbytek s tvůrčím potenciálem zahodil sítě a motyky a chopil se kalacha se kterým má bez práce vše co momentálně potřebuje :-/

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS